Vous êtes ici : Accueil > Actualités > Coronavirus – Tussenkomst van de regering - Brussel - Anderlecht - Doornik

Coronavirus – Tussenkomst van de regering - Brussel - Anderlecht - Doornik

Le 16 avril 2020
Coronavirus – Tussenkomst van de regering - Brussel - Anderlecht - Doornik

We kennen de verschillende voorwaarden om de premies van de regering te mogen verkrijgen.

 

Coronavirus: Brusselse gewest :


Bedrag van de premie (Coronavirus) :

De regio ondersteunt de ondernemingen die tijdelijk moesten sluiten en die actief waren in bepaalde sectoren.

U mag een premie van 4.000€ ontvanger per vestigingseenheid gevestigd in het Brusselse gewest met een maximum van 20.000€ per onderneming.

De aanvragen moeten worden ingediend ten laatste op 1ste juni 2020.

 

Sectoren die in aanmerking komen om de premie te verkrijgen : coronavirus

De sectoren die in aanmerking komen om de premie te verkrijgen zijn de volgende, gelinkt aan NACE BTW code: handel, accommodatie, restauratie, bioscoop, reisagentschap, administratieve diensten en andere ondersteuningsactiviteiten aan ondernemingen, rijscholen, casino, sportactiviteiten, recreatieactiviteiten, herstelling van computers en huistoestellen, andere persoonlijke diensten.

U mag deze lijst raadplegen via onderstaande link :

http://werk-economie-emploi.brussels/fr/prime-covid-19-secteurs

 

Maat van de onderneming : coronavirus :

Om de hinderpremie te mogen verkrijgen moet de onderneming voldoen aan volgende voorwaarden: minder dan 50 voltijds personeel, geen overheidsbedrijf of publieke onderneming of geassimileerd zijn, minstens één vestigingseenheid gevestigd in het Brusselse gewest.

 

Vormvereisten : Coronavirus :

Om de hinderpremie te mogen verkrijgen zal u een bankattest moeten bijvoegen aan uw aanvraag : dit bankattest heeft betrekking tot het rekening van uw onderneming (naam van de onderneming en bankrekeningnummer) et een kopie van de laatste BTW aangifte (maandelijks of kwartaal)

 

Het indienen van de aanvragen : Coronavirus :

U mag uw aanvraag indienen door te klikken op onderstaande link:

http://werk-economie-emploi.brussels/fr/verification-prime-covid

 

Coronavirus : de Waalse regering neemt bijkomende ondersteunende maatregelen


De voorwaarden zijn de volgende:
 

Voor de kleine ondernemingen :

minder dan 50 personeelsleden
een jaarlijks omzet of een totaalbalans niet meer dan 10.000.000,00 €
zelfstandige criterium respecteren
 

Een zelfstandige activiteit kunnen bewijzen voor 12 maart 2020;

De sociale bijdragen van 2018 betaald hebben. Voor de starters en de ondernemingen opgesteld na 2018, de betaling van de sociale bijdragen kunnen bewijzen voor het 4de kwartaal 2019 of inkomsten kunnen bewijzen die de betaling van sociale bijdragen verplichten.

De uitoefening van een activiteit in het Waalse gewest ofwel op het adres van de maatschappelijke zetel ofwel op het adres van een andere exploitatie zetel.

Actief zijn in één van onderstaande sectoren volgens de NACECODE: restauratie (Code NACE 55), accommodatie ( NACE code 56), reisbureau, reservering, en aanverwante activiteiten ( NACE code (79, detailhandel ( NACE code 47 – behalve 47.20, 47.62, 47.73) en de persoonlijke diensten (NACE code 96 behalve 96.021)

  

Het indienen van de aanvragen : Coronavirus :

U mag uw aanvraag indienen via onderstaande link:

https://indemnitecovid.wallonie.be/#/

 

Coronavirus : De Vlaamse regering neemt bijkomende steunmaatregelen
 

U mag uw aanvraag indienen via onderstaande link :  

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/corona-hinderpremie

De gepubliceerde inlichtingen komen uit betrouwbare bronnen, we kunnen niet aansprakelijk zijn voor het gebruik die hiervan zal gemaakt worden.

We betreuren dat de verschillende premies enkel aan een klein aantal ondernemingen worden toegekend, terwijl andere activiteit sectoren ook zijn betrokken en staan niet op de verschillende lijsten.

Andere steunmaatregelen op niveau van RSZ :

U mag nog altijd een aanvraag indienen om een uitstel van betaling tegenover de RSZ, maar u zal hiervoor een serieus daling van uw inkomsten moeten aantonen en u aan één van onderstaande voorwaarden voldoen:

Op basis van een schatting verwacht u een daling van uw omzet voor de tweede kwartaal 2020 ofwel lager dan minstens 65% dan uw omzet van het eerste kwartaal 2020 ofwel tweede kwartaal 2019, u mag zelf bepalen met welke periode u wenst de vergelijking maken.

RSZ formuleert dit als volg: een daling van minstens 65% van de omzet komend uit operaties die moeten worden overgenomen in in kader 2 van de BTW aangifte, met betrekking tot 2de semester2020, in vergelijking met omzet voor de zelfde operaties die moeten worden overgenomen worden in de periodieke BTW aangifte van 2de kwartaal 2019 of 1ste kwartaal 2020 voor de vakken 00 tot en met 49.

U verwacht dat de daling van de loonsom van minstens 65% tegenover 1ste kwartaal 2020 of 2de kwartaal 2019, u mag zelfs de referentieperiode bepalen.

Indien u dit wenst moet u uw aanvraag indien via een verklaring op eer bij uw sociaal secretariaat

 

Bara-Compta bv – expert boekhoudkantoor en fiscaaladvies gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation Veeweide

Goficom bv – expert boekhoudkantoor en fiscaaladvies gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation Veeweide en te Doornik dichtbij Froyennes.

Van Der Wilt Benoît – Expert-boekhouder fiscalist ITAA erkend en bestuurder van beide vennootschappen.