Vous êtes ici : Accueil > Actualités > Fiscale optimalisatie voertuigen - Brussel – Anderlecht - Doornik

Fiscale optimalisatie voertuigen - Brussel – Anderlecht - Doornik

Le 23 octobre 2022
De fiscale aftrek van bedrijfswagens wordt steeds ingewikkelder, zowel in een bedrijf als voor zelfstandigen. Hierdoor hebben we voortaan meer specifieke documenten nodig, Fiscale optimalisatie voertuigen.

Documenten in te dienen : fiscale optimalisatie voertuigen :

Om u aftrek te kunnen optimaliseren voor het gebruik van uw voertuig, moeten we beschikken over duidelijke en scherpe informaties, en dus in het bezit zijn van een kopie van onderstaande documenten:

Het formulier aanvraag tot inschrijving (uw kan dit formulier terugvinden op de website van FOD Mobiliteit).  Het is absoluut noodzakelijk om de volgende rubrieken in te vullen: uw plaatnummer  en het chassisnummer te vermelden in de daarvoor bestemde vakken.

Tweedelig kentekenbewijs

Het conformiteitsattest

Technische documentatie indien geen gedetailleerde informatie op het conformiteitsattest

Aankoopfactuur met details (prijs van de opties, kortingen enz)

Deze documenten moeten ons in kleur worden toegestuurd omdat ze in zwart-wit erg moeilijk te lezen en te interpreteren zijn.

Aanchaffing voertuig : fiscale optimalisatie voertuigen:

Voorziet u het aanschaffen van een nieuwe voertuig, en u wenst een schatting van de aftrekbaarheid ? Dan moeten we in het bezit zijn van alle gedetailleerde technische specificaties, dit om de fiscale aftrekbaarheid zo scherp mogelijk te kunnen inschatten.

 

Onze adviezen : fiscale optimalisatie voertuigen

Aangezien we te maken zullen krijgen met zeer gespecialiseerde technische gegevens, dienen we in het bezit te zijn van deze verschillende documenten zodat we een correcte berekening van de belastingaftrek kunnen maken en met het oog op de optimalisatie van de autofiscaliteit.

 

We blijven ter uwe beschikking voor verdere inlichtingen.

De gepubliceerde inlichtingen komen uit betrouwbare bronnen, we kunnen niet aansprakelijk zijn voor het gebruik die hiervan zal gemaakt worden.

Bara-Compta bv – expert boekhoudkantoor en fiscaaladvies gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation Veeweide

Goficom bv – expert boekhoudkantoor en fiscaaladvies gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation Veeweide en te Doornik dichtbij Froyennes.

Van Der Wilt Benoît – Expert-boekhouder fiscalist ITAA erkend en bestuurder van beide vennootschappen.