Vous êtes ici : Accueil > Actualités > Premie Brusselse Gewest - 25 03 2021 - Brussel – Anderlecht – Doornik

Premie Brusselse Gewest - 25 03 2021 - Brussel – Anderlecht – Doornik

Le 15 mars 2021
Premie Brusselse Gewest - 25 03 2021 - Brussel – Anderlecht – Doornik

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een premiesysteem opgezet dat aan verschillende voorwaarden moet voldoen.

Voor wie ? Premie Brusselse Gewest

Voor alle bedrijven die wegens de gezondheidscrisis hun activiteiten hebben moeten stopzetten, kan je, op enkele uitzonderingen na, een premie aanvragen bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zie hieronder.

Voorwaarden ? Premie Brusselse Gewest

Om van deze premie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te kunnen genieten, moet u de vaste kosten dragen en een daling van uw omzet aantonen, voor bedrijven die in november-december 2020 moesten sluiten en intussen konden heropenen, en voor alle bedrijven die nog steeds gesloten zijn op enkele uitzonderingen na, zie hieronder.

De datum van registratie bij de KBO is erg van belang en is bepalend voor de te respecteren voorwaarden die verschillend zijn en die we hieronder toelichten:

Voor bedrijven geregistreerd vóór 01/01/2019:

Bedrijven die :


1. minstens één actieve vestiging hebben in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, geregistreerd op 2 november 2020;

2. oefen een of meer van de opgesomde activiteiten terug te vinden in de lijst. Deze activiteiten worden op 2 november 2020 geregistreerd onder de btw-activiteiten bij de KBO.

 

3. werden gedwongen om op 2 november 2020 een of meer vestigingseenheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te sluiten (overeenkomstig artikel 8 van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020);

 

4. Geniet niet van de btw-vrijstellingsregeling;

 

5. behaalde in 2019 een omzet van meer dan € 25.000;

 

6.  hebben een omzetverlies gehad over het 4de kwartaal 2020 ten opzichte van het 4de kwartaal 2019. Dit omzet. Dit omzetverlies wordt bepaald op basis van ontvangstbewijzen van btw-aangiften. De omzetdaling moet tussen de 0,1% en 25% liggen, en als je die niet hebt ontvangen, in 2021, de regiotoeslag voor contactberoepen en als hij vaste lasten heeft ondersteund voor een bedrag van minimaal € 1.000, -.

 

Bedrijven die de sluitingsverplichting niet respecteren of hebben gerespecteerd, kunnen niet profiteren van deze premie. De gesanctioneerde bedrijven die de premie hebben ontvangen, zullen deze moeten terugbetalen.

 

Voor bedrijven ingeschreven tussen 01/01 en 30/09/2019

Bedrijven die :

 

1.      minstens één vestigingseenheid hebben in het actieve Brussels Hoofdstedelijk Gewest, geregistreerd op 2 november 2020;

2.      oefen een of meer van de genoemde activiteiten uit de lijst : Deze activiteiten worden op 2 november 2020 geregistreerd onder de btw-activiteiten bij de KBO

3.      werden gedwongen om op 2 november 2020 een of meer vestigingseenheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te sluiten (overeenkomstig artikel 8 van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020);

4.      Geniet niet van de btw-vrijstellingsregeling;

5.      behaalde in 2019 een omzet die overeenstemt met minstens een pro rata van € 25.000,00 rekening houdend met de datum van registratie van het bedrijf bij de KBO. Deze pro rata wordt als volgt berekend:
25.000 euro X (aantal dagen vanaf de datum van registratie bij de KBO tot 31/12/2019) / 365)

6.      leed een omzetverlies over het 4e kwartaal 2020 ten opzichte van het 4e kwartaal 2019. Dit omzetverlies wordt bepaald op basis van ontvangstbewijzen van btw-aangiften. De omzetdaling moet tussen de 0,1% en 25% liggen, en als je die niet hebt ontvangen, in 2021, de regiotoeslag voor contactberoepen en als hij vaste lasten heeft ondersteund voor een bedrag van minimaal € 1.000, -.

Bedrijven die de sluitingsverplichting niet respecteren of hebben gerespecteerd, kunnen niet profiteren van deze bonus. De gesanctioneerde bedrijven die de premie hebben ontvangen, zullen deze moeten terugbetalen.

 

Voor bedrijven geregistreerd tussen 01/10 en 31/12/2019

Bedrijven die :

minstens één vestigingseenheid hebben in het actieve Brussels Hoofdstedelijk Gewest, geregistreerd op 2 november 2020;


oefen een of meer van de genoemde activiteiten uit de lijst : Deze activiteiten worden op 2 november 2020 geregistreerd onder de btw-activiteiten bij de KBO

Geniet niet van de btw-vrijstellingsregeling;

leed een omzetverlies over het 4e kwartaal 2020 ten opzichte van het 4e kwartaal 2019. Dit omzetverlies wordt bepaald op basis van ontvangstbevestigingen van btw-aangiften. De omzetdaling moet tussen 0,1% en 25% liggen, en als je dat niet hebt als het niet heeft ontvangen, in 2021, en als het vaste kosten heeft gedragen voor een bedrag van minimaal 1.000, 00 €.


Bedrijven die de sluitingsverplichting niet respecteren of hebben gerespecteerd, kunnen niet profiteren van deze premie. De gesanctioneerde bedrijven die de premie hebben ontvangen, zullen deze moeten terugbetalen.

 

Voor bedrijven geregistreerd tussen 01/01 en 02/11/2020

Bedrijven die :

minstens één vestigingseenheid hebben in het actieve Brussels Hoofdstedelijk Gewest, geregistreerd op 2 november 2020;
voer een of meer van de genoemde activiteiten uit. Deze activiteiten worden op 2 november 2020 geregistreerd onder de btw-activiteiten bij de KBO;


 werden gedwongen om op 2 november 2020 een of meer vestigingseenheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te sluiten (overeenkomstig artikel 8 van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020);


Geniet niet van de btw-vrijstellingsregeling;


vaste kosten hebben gemaakt van minimaal € 1.000, -.

Bedrijven die de sluitingsverplichting niet respecteren of hebben gerespecteerd, kunnen niet profiteren van deze bonus. De gesanctioneerde bedrijven die de premie hebben ontvangen, zullen deze moeten terugbetalen.

 

Uitzonderingen: premie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Kunnen geen beroep doen op deze nieuwe premie van het Brusselse Gewest :

 

De horeca, een nieuwe premie zal binnenkort gelanceerd worden.

Bedrijven geregistreerd onder de belastingvrijstelling van btw.

 

Deadline voor het indienen van aanvragen: premie van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest

De deadline voor het indienen van de dossiers bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is vastgesteld op 25/03/2021.

Betaling: premie van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest

Voldoet uw bedrijf aan de criteria, dan betaalt Brussel Economie en Werkgelegenheid u de premie in één keer uit.

 

Hoe een aanvraag indienen ? Premie van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest

Om de premie aan te vragen bij het Brusselse Gewest kunt u op onderstaande link klikken :

 

We blijven ter uwe beschikking voor verdere inlichtingen.

 

De gepubliceerde inlichtingen komen uit betrouwbare bronnen, we kunnen niet aansprakelijk zijn voor het gebruik die hiervan zal gemaakt worden.

 

Bara-Compta bv – expert boekhoudkantoor en fiscaaladvies gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation Veeweide

 

Goficom bv – expert boekhoudkantoor en fiscaaladvies gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation Veeweide en te Doornik dichtbij Froyennes.

 

Van Der Wilt Benoît – Expert-boekhouder fiscalist ITAA erkend en bestuurder van beide vennootschappen.