Vous êtes ici : Accueil > Actualités > Coronavirus : Dringende maatregelen genomen – Brussel – Anderlecht - Doornik

Coronavirus : Dringende maatregelen genomen – Brussel – Anderlecht - Doornik

Le 19 mars 2020
Coronavirus : Dringende maatregelen genomen – Brussel – Anderlecht - Doornik

Er is beslist om de huidige maatregelen te versterken om de verspreiding van de epidemie moeten tegengaan. Dit werd beslist door de Nationale Veiligheidsraad.

Inleiding : Coronavirus :

De Coronavirus heeft als gevolg de opschorting van de lessen op school, de sluiting van cafés, bars, restaurants, snacks en discotheek vanaf vrijdag 13 maart 2020 tot met met 3 april 2020, net voor de Paasvakantie. Alle andere gebeurtenissen werden ook geannuleerd.

Opschorting van de lessen op school – Coronavirus :

Wat de scholen betreft, worden de lessen opgeschort vanaf maandag 16 maart tot en met 3 april 2020, dit om de verspreiding van de virus te beperken in België. Er zal kinderopvang worden georganiseerd voor de kinderen van medisch en gezondheidspersoneel en gezagsafdelingen (openbare veiligheid). Kinderen voor wie er geen andere opvangmogelijkheid is dan het inschakelen van grootouders, zullen ook terecht kunnen in de verschillende scholen.

De crèches zullen open blijven.

Wat de hogescholen en universiteiten betreft, wordt aanbevolen om modules voor afstandsonderwijs te ontwikkelen. Deze scholen worden dus niet gesloten, maar worden aangemoedigd om te zorgen voor alternatieven voor de traditionele cursussen in collegezalen of in besloten ruimtes;

Afschaffing van alle gebeurtenissen – Coronavirus :

Alle activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn.

Supermarkten en apotheken open – Coronavirus :

Voedingszaken en apotheken blijven gewoon open, ook in het weekend. Niettemin wordt aanbevolen dat zij de hygiënemaatregelen versterken op basis van de reeds geformuleerde aanbevelingen.

Handelszaken  – Coronavirus :

Hotels blijven open, behalve hun eventuele restaurant; thuisbezorging en drive-in zijn toegestaan; De andere winkels blijven de hele week open, maar niet in het weekend; dit om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. Het wordt aanbevolen om de hygiënemaatregelen te versterken op basis van de reeds geformuleerde aanbevelingen.

Telewerk bevorderd – Coronavirus :

Telewerk moet worden bevorderd en zo nodig versterkt, professionele vergaderingen moeten ook bij voorkeur gebeuren via de moderne technologie.

Horeca sector : Coronavirus :

De sluiting van de cafés, bars, restaurants, snacks en discotheken vanaf 13 maart middernacht en tot en met 3 april 2020, net voor de Paasvakantie, dit om de verspreiding van de Coronavirus te beperken.

Sancties en het niet respecteren van de maatregelen – Coronavirus :
 

Sancties worden voorzien in geval van het niet respecteren van die maatregelen. De politie voorziet controles in verband met de maatregelen om de verspreiding van de Coronavirus te beperken.

We blijven ter uwe beschikking voor bijkomende inlichtingen.

De gepubliceerde informatie komt uit vertrouwbare bronnen en we zijn niet aansprakelijk voor het gebruik van deze publicatie.  

Bara-Compta bv – Expert Boekhouder en fiscaal advies kantoor gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation  Veeweide

Goficom bv – Expert Boekhouder en fiscaal advies kantoor gevestigd te Anderlecht dichtbij de metrostation  Veeweide en in Doornik dichtbij Froyennes.

Van Der Wilt Benoît – Expert boekhouder fiscalist ITAA erkend en bestuurder van beide vennootschappen.